Venska insuficijencija

Oct 24, 2016Estetika

Slabost venskog i limfnog protoka (vensko-limfna insuficijencija) posljedica je trajnog preopterećenja cirkulacije kroz vene nakon kojeg dolazi do smetnji u povratku venske krvi iz donjih udova prema srcu. 

Uzroci venske isuficijencije mogu biti prirođena slabost stijenke vena, smetnje u funkciji srca, šećerna bolest, smetnje u funkciji jetre i bubrega, trudnoća. Simptomi (subjektivni doživljaj) i znakovi (objektivni pokazatelji) su bolovi i grčevi u nogama, osjećaj težine u nogama, lagano oticanje (edemi) nakon dugog stajanja ili sjedenja.

Problemi s oticanjem nogu i distalnim edemima posljedica su poplavljivanja tkiva vodom iz vena. Voda se zadržava i u dermisu i hipodermisu pa doprinosi formiranju mekanog celulita koji se može proteći sve do listova i gležnjeva, značajno ih zadebljavajući.

Limfni sustav često puta ne može provesti dostatnu drenažu takvog tkiva i s vremenom se javlja limfna insuficijencija. Ako opterećenja predugo traju, razviju se proširene vene (varikoziteti). Bilo da do venske insuficijencije dolazi zbog hormonalnih promjena, nasljednih faktora, trudnoće, debljanja ili nezdravog načina života, potrebno ju je liječiti tretiranjem tkiva, dermisa i hipodermisa.

Uređajem Cellu M6i uspješno se rješavaju svi oblici problema:

1. Sindrom umornih nogu
2. Natečene noge
3. Sindrom nervoznih nogu
4. Proširene vene

Tretmanima se poboljšava se venski i limfni protok, otečene noge postaju manje osjetljive i lakše. Ovaj napredak naročito je vidljiv na kraju dana ili nakon što je osoba duže vremena provela stojeći.

Tkivo je u sve boljem stanju, zglobovi postaju vidljivi, cjelokupna klinička slika se jako poboljšava. Protokoli kojima se tretiraju varikoziteti su različiti od protokola venske insuficijencije, ali nisu kontraindicirani za uređaj Cellu M6i.

Prijavi se na naš newsletter

Prijavite se na Collum’s newsletter i pronađite objašnjenje i rješenje za vaše fitness nedoumice.

Brzi kontakt

Suglasnost za korištenje podataka:

11 + 10 =

Telefon:
01 6608 499

Adresa:
Hrelićka 98,
Dugave – Zagreb

Email:
info@collum.hr

Radno vrijeme:
pon.-pet. od 7:00 do 22:00 h
sub. od 9:00 do 13:00 h

Pratite nas na društvenim mrežama